03/02/2020


Primerament, el nostre profesor ha començat a recomar quins llibres hauriem de llegar per a tindre una biblioteca personal, i aprendre de les experiències de cadascún d'ells...

Uns quants dels llibres que ens ha recomanat són: "Multilingües des del bresol" de Anna Solè Mena; "Guía per a pares i Mestres de xiquets bilingües" de Colin Baker; i "Carta a una mestra".

Posteriorment, ha explicat la importancia de la diversitat lingüística , les seues varibales sociolingüístiques que es refereix a la varietat lingüística depenent de la zona a on estigues.

A més, explicà les lleis, les quals venen del Consell d'Europa.

- PPEV: Programa plurilingüe d'ensenyament en valencià.
- PPEC: Programa plurilingüe d'ensenyament en castellà.
- PEPLI: Programa d'educació plurilingüe e intercultural.

Cal destacar, que ha de ser l'escola la que ha de possar equitativament en pràctica l'aprenentatge de les dues llengües, ja que cadascuna ens aporta diferents eines d'aprenentatge, tot aprenentatge ha de ser benvingut.

El concepte de portfolio es refereix a l'eina que ha inventat el Consell d'Europa per a que els xiquets siguen bilingües o plurilingües.

Quan es fan transferències entre les llengües, hem d'agafar la llengua d'ensenyament abans que la resta, ja que es poden crear interferències per al procés d'ensenyament de la llengua.


Comentarios