Entradas

Mostrando entradas de diciembre, 2019

TEMA 13

Imagen
Quant al tema 13 "El vídeo a l'ensenyament i la formació" El tema parla principalment de les possibilitats i limitacions del vídeo. Anyadint les seues funcions i és una de les eines que més utilitzen els profesor per a filmar tot allò que veuen i els pareix interessant, per a que posteriorment quede constancia de les activitats que realitzen. La veritat és que d'aquest tema ja sabia i entenia practicament tot i no tinc res a destacar.

TEMA 12

Imagen
El tema 12 "Mobile learning. Mòbils, tauletes, e-books" En aquest tema, hi ha dos apartats, primerament l'origen de les tecnologíes, el qual es compara el primer móvil Intel·ligent amb l'últim model, la seua evolució i la repercusió tan gran que han tingut a l'actualitat. A més, hi ha la relació entre les webs 2.0 i les aplicacions on necessitem navegar per internet. També destaquen les aplicacions mòbils, en les quals no importa quin sistema operatiu tingues, ja que quasi totes les aplicacions es poden descarregar en qualsevol tipus de sistema operatiu.

TEMA 11

Imagen
El tema 11 "El podcast" Aquest tema parla principalment del podcast, eina de la qual podem aprendre moltes coses com les seues característiques i com emprar-lo i utilitzar-lo a l'aula. És molt bon recus d'aprenentatge per als xiquets. No sabia certament per a que servia aquesta eina, ara ja he entés per a que serveix i quines utilitats té.

TEMA 10

Imagen
Quant al tema 10 de les presentacions "Realitat augmentada" És realitat augmentada quan combina la realitat amb la tecnología, eina molt utilitzada a les classes per a fer tasques i activitats entretingudes amb els xiquets, i que s'ho passen d'allò més bé. Hi ha distints tipus, com els QR i la Geolocalització, els marcadors i els dispositius HDM. Cal destacar, que la realitat augmentada va començar als anys 60 amb el sensorama i ha anat evolucionant, fins al dia de hui.

TEMA 9

Imagen
Quant al tema 9 de les presentacions "Competencia digital dels estudiants" Aquest temari, comença parlant sobre la societat de la información, l'escola 2.0 incloent les seues eines 2.0. També podem trovar les competències bàsiques de l'àmbit digital on hi ha quatre dimensions: Els instruments i aplicacions, els hàbits, civisme i identitat digital, la comunicació interpersonal i el tractament de la información.

TEMA 8

Imagen
El tema 8, tracta "La imatge fixa en l'ensenyança" Veient la presentación d'aquest temari, he aprés molts conceptes Nous sobre els pòsters, els murals i les fotonovel·les, sobre aquesta última no sabía de la seua existència apenes, i a partir d'ara ja sé crear i fer mitjançant aplicacions que ens han explicat, molt interessants. Cal destacar, que podem utilitzar aquestes propostes per a realizar activitats amb els xiquets d'Infantil en un futur com a docents, són activitats interessants i lúdiques.

TEMA 7

Imagen
El tema 7 tracta de "La informació i els multimèdia. La seua utilització en Educació Infantil" El que més destaque d'aquest temari és el Brainstorming, és un recurs que empren moltes persones per a organitzar-se les seues idees de qualsevol tema en concret, per a que siga més fácil distribuir i d'escollir informació de forma més ordenada.

TEMA 6

Imagen
El tema 6 és, "L'organització de les TIC als centre d'infantil i primària" Hi ha diversos models organitzatius i curriculars als centres docents, les TIC als centres fan que hi haja projectes innovadors a l'aula, ja que podem encontrar infinitats de recursos d'aprenentatge per a realitzar a l'aula. Per això la manera d'incloure les TIC a les aules farà que tinga un tipus de metodología o un altra. A més hi ha tres tipus de modalitats diferents d'organització, que són: els tallers i racons, les activitats complementàries i extraescolars i els centres de recursos. Hi ha plans de millora per a poder diferenciar el model del centre i pasar d'un centre actual cap a un centre versátil. Per últim, els Companys ens ensenyen a la presentació diferents contes interactius per a poder emprar-los a l'aula i els xiquets aprenguen.

TEMA 5

Imagen
El tema a tractar hui és, "La utilització de les xarxes socials des d'una perspectiva educativa" Primerament, les xarxes socials és el que més utilitzem les persones actualment, per a comunicar-nos amb la resta. Són ferramentes fàcils d'utilitzar i la majoria són gratuïtes. Les xarxes es divideixen en tres grups; les personals, les professionals i les socials de contacte. A més, es poden clasificar segons la temática que els represente majoritariament i pel contingut que mostren cara al públic.

TEMA 4

Imagen
El títol del tema 4 és, "El disseny, la producció i l'avaluació de les TIC aplicades als processos d'ensenyança i aprenentatge" El temari el que tracta d'explicar és que els xiquets a l'aula el que realment els fa atractiu i a més aprenen de veritat, és quan els professors empren una informació i aprenentatge significatiu. Els nens no aprenen més si els donen més informació, al contrari, informació que a d'ells els interese i posen atenció a l'explicació. Cal destacar la posproducció, que són totes les activitats de tipus tecnològic que fan que les TIC funcionen correctament. És important realitzar una avaluació de les TIC, per a vore si realment han servit d'aprenentatge tant per als xiquets com als docents.

TEMA 3

Imagen
Tractarè el Tema 3, "Les tecnologies de la información i la comunicación i la inclusió educativa": Aquest tema tracta especialmente de l'ús de les TIC en les aules per a ajudar a afrontar totes les discapacitats i dificultats d'aprenentatge que podem encontrar-nos a classe amb els nens. És important l'utilització d'aquestes per a facilitar la inclusió per a tot l'alumnat. Aleshores cal diferenciar, dos termes, el Hardware i el Software que són adaptacions tecnològiques per a que als alumnes tinguen una bona accessibilitat a l'aula. Al Hardware hi ha dispositius que donen ordres, información i diferents ajudes. I al Software hi ha adaptacions que permeten administrar recursos de l'ordinador i a més hi ha diferents aplicacions que poden realitzar diferents tasques. No entenia massa bé aquests termes fins que vaig escoltar el vídeo que està molt bé explicat.

TEMA 1

Imagen
El temari a tractar és "L'escola en la societat de l'informació. L'escola 2.0": Primerament, el vídeo tracta de com l'escola ha incorporat les TIC i les noves tecnologíes a les aules. A primera vista és un tema prou fácil d'entendre però el nostre profesor ha incorporat conceptes més díficils com la diferencia entre un aprenentatge asincrònic i sincrònic. Sent el primer quan hi ha un únic emisor i altres múltiples receptos. I el segón, es refereix a quan hi ha un intercanvi de comunicació entre els diferents receptors, és a dir, tots són emissors i receptos alhora. Són conceptes que s'entenen però no els havia escoltat maï. Per últim cal destacar, que integrar les TIC a les aules, no significa que hi haja un inclusió d'aquestes, ja que poden estar a l'aula però no donar-li un ús adequat per a l'aprenentatge. Aleshores és important que els docents es formen per a utilitzar i educar als xiquets amb aquestes noves eines.

Boyan Slat VS Greta Thunberg

He de dir, que estic completament d'acord amb el que explica i insinua el vídeo, ja que Greta es una xiqueta sense quasi estudis ni coneixement clar del canvi climàtic, que és més famosa per les seues rabietes i tonteries. En canvi, Boyan Slat és un xic jove que te estudis i a més ha creat un pla per a recollir la basura del mar, projecte molt ben realitzat i que fa profit de deveres. Són dues realitats, una sense coneixement, i un altra amb coneixement, encara que les persones pareix ser que fem més cas de la primera que de la segona per desgracia...

Discapacitat visual

El video a reflexionar del dia de hui, tracta d'un home que te discapacitat visual que està acompanyat per altra persona per a ajudar-lo, i també hi ha una altra dona amb la mateixa discapacitat que están sentats prou pop un de l'altre, encara que volen conèixer-se no s'atreveixen a donar el pas i a més hi ha uns quants impediments per a fer-ho. En conclusió, encara que qualsevol persona tinga una discapacitat, ténen moltes més habilitats que no veiem… i és el que hi ha que resaltar d'una persona, amb l'ajuda de les persones podem fer més feliç als del nostre voltant.

Día del mestre

Avuí és el dia del Mestre, per a mi, un dia molt important, ja que és el que vuic ser quan siga un poquet més major… encara que ja he treballat donant classes a nens, i puc asegurar que va ser una de les etapes més feliç de la meua vida... ells aprenien de mi, però sobretot jo d'ells, cadascún a la seua manera. Mai haguera dit que uns nens tan petits poden arribar a ser una de les parts més fonamentals per a mi, ho eren tot en aquells moments, em transmitien moltíssimes coses, però la principal FELICITAT! Malgrat, el paper del Mestre, cada dia es menys valorat per la gent, i mai hem d'oblidar que sense els Mestres, la resta de les persones no seríen res del que són ara... A més, açó s'ha incrementat amb l'aparició de les noves tecnologíes, que pareix que resolen tots els problemes que tenim. Açó provoca també el poc respecte que hi ha cap a d'ells. Cal destacar, el video d'una mare veient com el seu fill està recolzant-se mitjançant un aparell tecnològic p